Ελιά καλαμών

Είναι μια από τις καλύτερες ποικιλίες επιτραπέζιας ελιάς παγκοσμίως και αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της Μεσογειακής Διατροφής. Περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και μέταλλα αλλά και υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.

Οι ελιές καλαμών διαχωρίζονται ανάλογα με το μέγεθος του στους παρακάτω εμπορικούς τύπους:

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο των μελών μας ελαιοποιείται από ελιές ποικιλίας κορωνέικη και κουτσουρελιά (ντόπια). Είναι ένα από τα σημαντικότερα δώρα της αιτωλικής γης ώστε να προστεθεί στην καθημερινή διατροφή μας και να μας χαρίσει την βιταμίνη Ε, τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (σε ποσοστό μέχρι και 83%) και τις αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες του ελαιόλαδου: ελαϊκό οξύ, ολευροπεΐνη, σκουαλένιο).

Οι πιστοποιήσεις μας

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός προκειμένου να διασφαλίσει την ποιότητα και την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων εφαρμόζει το εθνικό πρότυπο AGRO 2.1 και AGRO 2.2 (Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης βρώσιμης ελιάς και ελαιολάδου)

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός συνεργάζεται αποκλειστικά με το κέντρο ελέγχου ποιότητας επιτραπέζιας ελιάς το οποίο παρακολουθεί επιστημονικά την διαδικασία ζύμωσης της ελιάς από την στιγμή που θα εμβαπτιστεί στην δεξαμενή μέχρι και ην τελική πώληση της.  Για πρώτη φορά στη χώρα μας ένα κέντρο ελέγχου ποιότητας συστήνεται με όραμα και στόχο να διασφαλίσει την ποιότητα του προϊόντος, στηρίζοντας τον Συνεταιρισμό ώστε να φέρει άριστο ποιοτικό αποτέλεσμα.